Missie

”Mijn missie is ontstaan toen ik met de bolderkar, volgeladen met vers fruit en groenten, in Bodegraven langs de deuren ging: 5 soorten fruit/groenten voor 10 euro. Ik wilde mensen de mogelijkheid bieden om vers fruit van goede kwaliteit te kunnen kopen en hoopte ze op deze manier te bereiken. Maar na enige tijd merkte ik echter dat het een onmogelijke missie was om dit in mijn eentje met een bolderkar voor elkaar te krijgen. De animo was groot en werd door mond op mond reclame en social media (‘fruitpakkettengebracht’) steeds groter en ik kon niet meer aan die groter wordende vraag voldoen.

In die periode kwam ik een oude vriend van mij tegen waarmee ik mijn gedachten over mijn missie deelde maar ook mijn toekomstvisie besprak met alles waar ik tegenaan liep. Hij begreep waar ik naar toe wilde en deelde mijn visie om een zo groot mogelijk publiek te willen bereiken. Dat werd de aanzet om het groter aan te pakken met als resultaat het ontstaan van Healthy Culture. Mensen hebben de behoefte om A-kwaliteit vers fruit en groenten tegen een betaalbare prijs te kunnen kopen. Wij geloven dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Dat een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar moet zijn. Daarom bieden wij betaalbare fruitpakketten aan voor een ieder die vers fruit wil eten.

Elke week een ander fruitpakket met altijd een speciale fruitsoort erin. Gemakkelijk en lekker, vers fruit bij jou thuis bezorgd.”

Visie

Healthy Culture wil zoveel mogelijk mensen stimuleren om een Healthy leefstijl te hebben, bewuster maken om gezonder te leven. Dat gezond eten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en dus ook betaalbaar moet zijn. Werken aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft. Wij weten dat het moeilijk is, maar wij hebben wel de intentie om dit zoveel mogelijk te realiseren. Want met een lege maag kun je niet goed groeien, leren, zorgen of werken.

De wereld gaat stukje bij beetje de goede richting op: de afgelopen 20 jaar is het aantal mensen dat honger lijdt gedaald van 18,6 % naar 12,5 %. Om samen honger voorgoed te verslaan is een moeilijke taak, maar we kunnen zelf beginnen met het verminderen van voedselverspilling.

Healthy Culture gaat op zoek naar goede doelen, waarbij het geld gelijk bij de doelgroep terecht komt. Heb je ideeën of ken je iemand of doelgroepen die ondersteuning kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met ons op.

Wij weten dat het voor mensen met een licht verstandelijke beperking moeilijker is om aan een baan te komen. Wij zullen kandidaten die wel in aanmerking komen een kans geven op onze inpaklijn en de kans om te kunnen groeien.