Healthy Culture & duurzaamheid

Wij staan voor een ‘Healthy Culture’, dus natuurlijk vinden wij duurzaamheid erg belangrijk.

Ons fruit komt veelal van Nederlandse boeren. Het fruit wordt gekoeld bij ons geleverd en met liefde bij jou aan de deur bezorgd. Op deze manier blijft de kwaliteit van het fruit goed en heb je dus geen overrijp fruit of fruit dat zelfs al aan het vergaan is. Zo gaan we voedselverspilling tegen.

Ons fruit ontvang je in een doos. Deze kan je recyclen door het bij oud papier te doen of te gebruiken voor een ander doel. Wij zijn voorstanders van recyclen en ook daarom proberen wij zo min mogelijk plastic te gebruiken. Maar zit er wel plastic bij dan kan je dat makkelijk recyclen, net zoals de kartonnen doos.

Healthy Culture heeft onder andere als doel om jong, oud, mensen met een arbeidsbeperking of mensen met een licht verstandelijke beperking van een proefplaatsing te voorzien. Wij vinden dat werk voor een zo breed mogelijke groep toegankelijk moet zijn.

Healthy Culture wil een ondersteunde factor zijn op weg naar een goede gezondheid, middels het stimuleren en bewuster maken van een gezondere lifestyle. Een gezondere omgeving heeft een positieve invloed in het beter functioneren van lichaam en geest (zoals bijvoorbeeld het fruit- en waterbeleid op de meeste basisscholen: kijk op voedingscentrum).

Voeding is belangrijk voor mind, body en spirit. Net zoals eten, sport, slapen en andere activiteiten. Het brengt je lichaam in balans, daarom is het belangrijk om je dagelijkse hoeveelheid aan vitamines binnen te krijgen. Denk aan kinderen die in hun groei zitten.

Wilt u meer weten over een gezonde leefstijl? bekijk onze blogs.